• Seit 1963
  • 12 Trockenkammern
  • Dickere Größen auf Lager

Op voorraad

Eiken Balken 15 x 15 cm

Vraag een offerte aan voor de 15×15 cm balk van Europees eikenhout!

 

  • Duurzaamheidsklasse 2

  • Lengtes van 200 tot 600 centimeter

  • Hout afkomstig uit Europa

OFFERTE BINNEN 1 DAG

De herkomst van onze 15x15 eiken balk

Onze 15×15 eiken palen worden met grote zorg geselecteerd. Deze eiken balken van hoogwaardige kwaliteit worden direct ingekocht bij gerenommeerde zagerijen in Europa. Dit waarborgt een hechte samenwerking met onze leveranciers en een constante kwaliteit van het hout. Europees eiken is met zijn hoge draagkracht, lange levensduur en goede bewerkbaarheid, is bij uitstek geschikt voor diverse constructieve toepassingen. De combinatie van onze nauwkeurige selectieproces en rigoureuze kwaliteitscontroles stelt ons in staat onze klanten te voorzien van 15×15 eiken balken die niet alleen lang meegaan, maar ook altijd de uitstraling geven die gewild is. 

De duurzaamheid van 15x15 eiken palen

Over duurzaam bouwen gesproken, de populariteit van eikenhout als bouwmateriaal neemt toe, mede dankzij de hernieuwbare aard ervan. Eikenbomen zijn dan ook de beste CO2-absorbeerders. Bij de productie van onze grotere 15x15 cm eiken balken, wordt veel nadruk gelegd op duurzaam bosbeheer en ecologisch verantwoorde houtkap. Deze praktijken waarborgen dat onze balken niet alleen stevig en langdurig zijn, maar ook milieuvriendelijke opties bieden in de bouwindustrie. Met een aanzienlijke levensduur, vooral met goed onderhoud, vormen deze balken een ideale keuze voor projecten die betrouwbaarheid en milieubewustzijn vereisen. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2, wat inhoudt dat het onbehandeld een levensduur van 15 tot 25 jaar heeft. Dit kan aanzienlijk verlengd worden met de juiste behandeling. Kortom, eikenhout is een duurzaam materiaal voor gebruik als palen of balken in verschillende bouwprojecten.

Bestel de 15x15 eiken balk

En krijg toegang tot eiken hout van de hoogste kwaliteit.

OFFERTE BINNEN 1 DAG

Spezifikationen

Holzart Europäische Eiche
Holzbearbeitung Feingesägt
Kopfgröße 15 x 15 cm
Zou onder andere verzaagd kunnen worden op 7,5x15 / 5x15 / 5x7,5cm

Onze 15x15 eiken balken voorraad

Onze collectie 15×15 cm eiken balken omvat balken variërend in lengtes van 200 tot 600 centimeter, direct beschikbaar uit voorraad. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om balken op verzoek op maat te verzagen naar andere afmetingen. Met de grootte van onze voorraad beschikken we over de grootste collectie eiken balken in Nederland. Dit maakt het mogelijk om voor vrijwel elk project de geschikte balk te vinden. De iets kleinere 15×15 cm eiken balken kunnen dan ook na de offerte bij ons worden opgehaald of bij grotere bestellingen worden bezorgd.

 

 

Hoe onze 150x150 mm eiken palen worden toegepast

De 15×15 eiken balken zijn een uitstekende keuze voor diverse bouwprojecten, variërend van elegante pergola’s en veranda’s tot robuuste overkappingen en zelfs de constructie van houten woningen. Hun natuurlijke schoonheid en sterke constructie maken ze ideaal voor het creëren van zowel functionele als esthetisch aantrekkelijke structuren. Bijvoorbeeld, een pergola van 15×15 balken kan een stuk achtertuin transformeren in een luxueuze buitenruimte, terwijl dezelfde balken in een huis een warme en uitnodigende sfeer kunnen scheppen. Bij het kiezen van de juiste balk voor uw project is het belangrijk om rekening te houden met zowel de structurele behoeften als de esthetische voorkeuren. Voor een langdurige kwaliteit en bescherming tegen de elementen is het aan te raden de balken te behandelen met een weerbestendige beits of lak, en regelmatig onderhoud uit te voeren om hun levensduur te verlengen. Deze veelzijdige en duurzame balken bieden talloze mogelijkheden om uw bouwprojecten te verrijken en te verbeteren.

 

FAQ

1

Moeten 15x15 eiken balken behandeld worden voor buiten gebruik?

Ja, het is aan te raden om 15×15 eiken balken te behandelen met een weerbestendige lak of beits, vooral als ze buiten worden gebruikt. Dit helpt bij het beschermen tegen vocht, UV-straling en ongedierte.

 

2

Voor welke soorten projecten zijn 15x15 eiken balken het meest geschikt?

De 15×15 eiken balken zijn ideaal voor een breed scala aan projecten, waaronder het bouwen van pergola’s, veranda’s, overkappingen en zelfs als structurele elementen in houten woningen. Hun stevigheid maakt ze geschikt voor zowel dragende structuren als decoratieve toepassingen.

 

3

Hoe lang gaan 15x15 eiken balken mee?

Met het juiste onderhoud kunnen 15×15 eiken balken vele decennia meegaan. Hun duurzaamheid is afhankelijk van factoren zoals blootstelling aan weersomstandigheden en regelmatig onderhoud, zoals het aanbrengen van beschermende beits of lak.

 

4

Kan ik 15x15 eiken balken zelf ophalen of worden ze ook geleverd?

U kunt ze zelf ophalen. Als het echter een grote offerte bedraagt zullen wij ze leveren.