• Depuis 1963
  • 12 chambres de séchage
  • Tailles plus épaisses en stock

Doe je voordeel met onze notenhout planken

Wat zijn nou echt de voordelen van notenhout planken? Voordelen zijn er genoeg, maar we zullen ze in deze tekst ook duidelijk uitleggen zodat u aan het einde een goed beeld hebt van de pluspunten van notenhout.

Samenvatting

  • Notenhout heeft een rijke, warme kleur en een luxe uitstraling die zowel modern als klassiek interieur kan verfraaien.
  • Massief notenhout is veelzijdig in gebruik, ideaal voor meubels en trappen.

 

Wat is Notenhout?

Noyer is een houtsoort met de wetenschappelijke naam Juglans Nigra. Deze houtsoort komt van origine uit het noordoosten van de Verenigde staten en staat bekend om zijn diepe, rijke kleur en opvallende korrel, waardoor het een favoriete keuze is voor meubels en decoratieve toepassingen. De elegantie van deze massieve houtsoort maakt het populair voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Karakter en elegantie van walnoothout

Walnoothout straalt een ongeëvenaarde elegantie en karakter uit, perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardig hout voor hun bouwprojecten. De warme donkerbruine tinten samen met het kenmerkende spinthout geven elk meubelstuk of elk bouwproject een unieke en luxe uitstraling.

Dit maakt het een favoriete keuze voor zowel traditionele als moderne interieur ontwerpen. Deze houtsoort die wij in planken van 26 tot 80 millimeter dikte aanbieden zijn dus een ideaal materiaal voor het maken van bijvoorbeeld trappen en kasten.

Eigenschappen van een Notenhouten Plank

Notenhout staat bekend om zijn bewerkbaarheid met zowel handgereedschap als machines, wat het een uitstekende keuze maakt voor allerlei meubels en houten projecten. Dit type hout bezit vele wenselijke eigenschappen, waardoor het enorm populair is. Ook kan het goed gebogen worden tijdens het verwerken en is hard genoeg om voor meubels te dienen. Qua uiterlijk heeft notenhout een rijke en warme bruine kleur, soms met een vleugje rood of paars, wat zorgt voor een luxe uitstraling. De prachtige vlammende nerf geeft elk stuk een uniek karakter.

 Conclusie

Profiteer dus van al deze voordelen zoals de goede bewerkbaarheid en de mooie uitstraling van het Amerikaanse notenhout. Dit is een ideaal materiaal mits gebruikt voor het juiste project in de juiste omstandigheden, maar dan hebt u ook wel wat. Kies voor deze diepbruine houtsoort en bekijk onze Notenhout planken.