• Sinds 1963
  • 12 droogkamers
  • Dikkere maten op voorraad

Hoe wij zelfs een eiken balk van 8 meter kunnen aanbieden

Niet alle maten van houtproducten zijn overal zo makkelijk beschikbaar. Het vinden van lange eiken balken vooral in grote partijen kan ronduit een uitdaging zijn. Gelukkig hebben wij bij eiken-balken.nl de grootste collectie eiken balken van Nederland en kunnen wij dus ook eiken balken van wel 8 meter lang aanbieden. In deze blog laten we zien hoe dat mogelijk is en wat de voordelen zijn van deze specifieke balken.

 

De oorsprong van onze eiken balken

Onze eiken balken zijn afkomstig van Europese eikenbomen, die bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit. We selecteren zorgvuldig de beste houtsoorten voor onze balken om te zorgen voor een optimale structuur en sterkte. Met meer dan 60jaar ervaring hebben we de juiste leveranciers kunnen vinden om goed eikenhout te kunnen importeren in allerlei maten. Met onze 12 droogkamers kunnen we ook een ontzettend grote hoeveelheid aan hout aan bedrijven leveren elk jaar.

Europees eiken

Europees eiken staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor bouwprojecten. 

Dit type hout bevat karakteristieke noesten die elke balk uniek maken. Eikenhouten balken van Europees eiken worden veelzvuldig ingezet. Ze vormen de perfecte basis voor het construeren van stevige houten frames, daken, vloeren en trappen. Hun esthetische aantrekkingskracht voegt een extra dimensie toe aan elk bouwproject.

Door te kiezen voor Europees eiken kiezen onze klanten niet alleen voor schoonheid, maar ook voor duurzaamheid en sterkte.

Hoe wij een eiken balk van 8 meter kunnen aanbieden

Wij kunnen een eiken balk van 8 meter aanbieden door ons brede netwerk aan zagerijen in Europa. Hierdoor hebben wij ook de grootste eiken balken collectie van Nederland weten te verkrijgen. Het is zelfs zo dat langere eiken balken op aanvraag ook mogelijk zijn.

Lange balken en hun toepassingen

Lange eiken balken bieden unieke mogelijkheden voor constructieve en decoratieve toepassingen in huis. Dankzij de indrukwekkende lengtes en diverse kopmaten zoals 30×30 cm of zelfs 40×40 cm, maken ze perfecte dragende structuren voor grote ruimtes of worden ze gebruikt om een statement te maken in interieurontwerp.

Hun robuuste afmetingen zorgen niet alleen voor stevigheid maar ook voor een rustieke uitstraling, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor het creëren van opvallende plafondbalken, imposante deuropeningen of zelfs handgemaakte meubelstukken.

Eiken balken passen in elk design, van modern tot traditioneel. 

Bent u op zoek naar eiken balken van 8 meter? Neem dan nu contact op en vraag een offerte aan.