• Sinds 1963
  • 12 droogkamers
  • Dikkere maten op voorraad

Bedrijven zoeken altijd naar materialen die zo goed mogelijk passen bij de werkzaamheden die ze gaan verrichten. Vandaar dat Yellow Poplar een ontzettend populaire houtsoort is in onder andere de meubelmakerij. Waarom? Dat vertellen we je verder in deze blog.

Samenvatting

  • Yellow Poplar hout, ook bekend als Tulpenboomhout, is gemakkelijk te bewerken en te vormen, wat het ideaal maakt voor houtbewerkingsbedrijven.
  • De planken van Yellow Poplar hebben een goede stabiliteit en maatvastheid, waardoor producten hun vorm behouden in de juiste omstandigheden.

Eigenschappen van Yellow Poplar

Yellow Poplar, wat in het Nederlands ook wel tulpenboomhout wordt genoemd, heeft verschillende eigenschappen waardoor de houtsoort zich onder andere goed leent voor de meubelmakerij. Deze eigenschappen zijn:

Goede bewerkbaarheid

Yellow Poplar valt op door zijn uitstekende bewerkbaarheid. Dit maakt het een favoriet onder bedrijven die gespecialiseerd zijn in houtbewerking. De massa en hardheid zorgt ervoor dat het hout met gemak te schaven en te zagen is. Hierdoor kunnen vakmensen het hout nauwkeurig vormen zonder veel weerstand.

Het is niet alleen gemakkelijk te verwerken want het is ook niet aan de prijzige kant waardoor het voor interieure zaken een go-to houtsoort is. Voor buiten is het alleen iets minder geschikt omdat het snel last kan hebben van vocht, maar na de juiste bewerking is dat natuurlijk ook weer verminderd.

Beschikbaarheid

Naast de goede bewerkbaarheid, blinkt Yellow Poplar ook uit in zijn beschikbaarheid in lange lengtes. Omdat de tulpenboom snel zijn lange lengtes eerder beschikbaar en is er altijd genoeg hout beschikbaar, wat zorgt voor een constante aanvoer van lange lengtes. Bedrijven kunnen hierdoor zonder veel moeite grote partijen Tulpenboomhout inkopen, passend bij hun specifieke behoeften.

Langere lengtes van hout bieden meer flexibiliteit in ontwerp en constructie, waardoor creatieve en innovatieve projecten makkelijker te realiseren zijn.

Dit aspect van Yellow Poplar ondersteunt bedrijven in het efficiënt plannen en uitvoeren van hun werkzaamheden, terwijl ze hoogwaardige eindproducten leveren.

 

Toepassingen van Yellow Poplar in Bedrijven

Yellow Poplar wordt zoals verteld veel gebruikt in bedrijven voor interieurinrichting, binnendeuren, wanden en plafonds vanwege zijn veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht.

Interieurinrichting

Yellow Poplar, ook bekend als Tulpenboomhout, is uitermate geschikt voor verschillende toepassingen in bedrijfsinterieurs. Het hout heeft een fijne, gelijkmatige structuur en een rechte draad, waardoor het perfect is voor kastontwerp, interieurdecoratie en meubelmakerij.

Daarnaast is het hout geschikt voor verftechnieken, waardoor het ideaal is voor interieur schilderwerk toepassingen in bedrijven. Populier hout kan ook gebruikt worden voor molding en trim toepassingen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor interieurinrichting in bedrijven.

Binnendeuren

Yellow Poplar hout is bij uitstek geschikt voor binnendeuren vanwege zijn stabiele oppervlakte. Dit maakt het hout minder gevoelig voor kromtrekken en scheuren, waardoor het ideaal is voor binnendeuren die geschilderd worden.

Het is natuurlijk eenvoudig te bewerken en dus perfect voor de productie van binnendeuren met verschillende ontwerpen en afmetingen. Het wordt veelvuldig gebruikt in de meubelmakerij en binnenhuisarchitectuur vanwege de duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven die hoogwaardige binnendeuren willen vervaardigen.

Yellow Poplar hout wordt specifiek verkozen voor binnendeuren vanwege zijn geschiktheid voor schilderen. De houtsoort werkt minimaal, wat betekent dat de kans op barsten of vervorming bij beschilderde deuren aanzienlijk wordt verminderd.

 

Conclusie

Waarom bedrijven yellow poplar hout zouden moeten overwegen. Yellow Poplar is zeer geschikt voor bedrijven vanwege zijn goede bewerkbaarheid en beschikbaarheid in lange lengtes. Met zijn groter voorraaden diverse toepassingsmogelijkheden, kan yellow poplar een waardevolle keuze zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar en kwaliteit in hun houtproducten.

Ontdek meer over de eigenschappen van Yellow Poplar planken op onze website.