• Depuis 1963
  • 12 chambres de séchage
  • Tailles plus épaisses en stock

Waarom gedroogd essenhout kopen een slimme keuze is voor uw projecten

Het kiezen van het juiste hout voor uw projecten kan lastig zijn. Gedroogd essenhout staat bekend om zijn sterke brandeigenschappen en duurzaamheid. In dit artikel leggen wij uit waarom gedroogd essenhout de slimme keuze is voor uw meubels en meer.

Blijf lezen om de voordelen van ontdekken gedroogd essenhout kopen te ontdekken.

 

De voordelen van het kopen van gedroogd essenhout

Gedroogd essenhout biedt ontzettend veel voordelen. Met de 12 droogkamers bij Hoogenhoff kunnen wij het best gedroogde essenhout leveren. Ontdek hieronder waarom.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Gedroogd essenhout biedt uitstekende duurzaamheid voor meubelmakers en andere bedrijven die met hout werken. Door het lage vochtgehalte is het resistent tegen schimmels, insecten en rotting, waardoor producten een aanzienlijk langere levensduur hebben. Bovendien is gedroogd hout dimensiestabiel en minder onderhevig aan kromtrekken, scheuren of vervormen door wisselende luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een superieure kwaliteit van de afgewerkte producten. Met zijn natuurlijke sterkte en duurzaamheid is gedroogd essenhout een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor meubels, bouwmaterialen en andere toepassingen waar langdurige prestaties vereist zijn. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke en duurzame optie, kunnen bedrijven producten leveren die jarenlang meegaan en de tevredenheid van hun klanten waarborgen.

Gebruiksgemak

Gedroogd essenhout biedt een uitstekend gebruiksgemak voor meubelmakers en andere bedrijven die met hout werken. Dankzij het lage vochtgehalte is het gemakkelijker te bewerken met zaag-, frees- en schuurmachines, wat de productiviteit en efficiëntie verhoogt. Het hout is minder gevoelig voor splinters en heeft een gladde, schone afwerking na bewerking. Bovendien absorbeert gedroogd essenhout verven, lakken en oliën beter, wat resulteert in een mooiere en duurzamere afwerking van het eindproduct.

Een ander voordeel is de betere dimensiestabiliteit, waardoor het hout minder krimpt of uitzet door veranderende luchtvochtigheidsniveaus. Dit vermindert de kans op kromtrekken, scheuren of andere vervormingen tijdens de productie of na installatie. Voor meubelmakers betekent dit een nauwkeuriger pasvormen van onderdelen en een hogere algehele kwaliteit van hun stukken. Met zijn gebruiksvriendelijke eigenschappen is gedroogd essenhout een betrouwbare en efficiënte keuze voor elk project, van fijne meubelstukken tot grove bouwconstructies, waardoor bedrijven tijd en moeite kunnen besparen.

Soorten van Amerikaans Essenhout

Amerikaans Essenhout heeft een gemiddelde dikte van 26 mm en is geschikt voor een breed scala aan projecten, waaronder meubels, trappen en veranda’s. Daarnaast is Amerikaans Essenhout ook verkrijgbaar in een dikkere variant van 52 mm, waardoor het ideaal is voor grotere projecten zoals stadions en andere bouwconstructies.

Amerikaans Essenhout 26 mm

Amerikaans Essen 26 mm is een van de diktes die wij aanbieden als het op Amerikaans essenhout aankomt

Amerikaans Essenhout 52 mm

Amerikaans Essenhout met een dikte van 52 mm

De diktes van 26 millimeter en 52 millimeter zijn de twee die wij aanbieden als het op Amerikaans essenhout aankomt. Wat betreft de lengtes zijn deze beide beschikbaar tussen 215 en 490 centimeter.

 

Conclusie

Kies voor gedroogd essenhout vanwege zijn prachtige lichte kleur en ideale bewerkbaarheid. Het is ideaal voor trappen, tafels en meubels en zorgt voor een warme sfeer in huis.

Bovendien is het gebruik van essenhout een milieuvriendelijke keuze voor diverse projecten. Bestel nu gedroogd essenhout of neem contacter op om een offerte aan te vragen.